Monday, June 22, 2009

tag with a vengeance

kena tagged dengan Danny Vengeance adik aku yang kacak oh!

things about the tagger: (aku saje cukupkan 10~ dia tak suruh pon)

1. selalu puji aku pandai maths n physics tapi aku tak tau perli ke betul. haha. cisss

2. bila dia makan kari, badan dia pun jadi bau kari (apakah!)

3. dia sangat sweet, berbasikal dan belikan brekfast, bila aku bangun, ada makanan!

4. pujaaan wanita. ehem. dan kebanggaan kami.

5. dia tak boleh bulatkan/besarkan mata (mata dia kecik)

6. kalau kita tengah panasss marah2 bebel2, fariz akan amek tapak tangan kita dan picit-picit. Oi ingat ada butang reset ke kat situ??? (tapi seriously, menjadik ah. Selalunya kitaorang akan terdiam sambil memikirkan apahal si Fariz ni dan melupakan kejadian marah tersebut) Kaum lelaki, maybe boleh belajar teknik niii?

7. dia sangat sayang adik bongsu kami, (tapi aku selalu rasa kelakar Fariz suka bercakap tanpa henti dan Zetty tak boleh mencelah muahahaha) dorang macam twin. Muka pun sama. Cuma Fariz tinggi 180 cm dan Zetty..... 140 cm! hahaha!

8. I think he'll be a great father. Aku tengok dia layan kuma2 (patung kekura) siap timang2 lagih.

9. Sangat gifted in maths, physics dan chem. Oh ye, dia bakal cikgu Maths! (haha boleh bayangkan student2 dia yang kene dengar cakap-cakap motivasi dia!)

10. Dia sebut "sotong" "kosong" "tong" dengan one of a kind. Serious korang suh dia pronounce!
Berikut ialah pic dia: obviously dia yang lelaki lah.



Dan aku kene list 10 hobi atau fakta mengenai aku:

1. Hobi aku melukis dan berpuisi. Tapi sekarang dah tak sekreatif dulu..
2. Bila aku terlalu marah, aku akan lari. Berlari berkilometer.Eh korang ingat apa?
3. Aku tak makan biskut. Aku cuma makan "main meal" selalunya sahaja.
4. Aku tak pernah karaoke.
5. Aku tak kan nak pakai kaftan atau skinny jeans.
6.Teman gossip aku ialah suami aku. Dia tu kuat jugak membebel.
7. Kalau apa-apa jadi kat aku, aku malassssss nak ulang2 cerita tu lebih dari sekali.
8. Aku suka ambil gambarfoto tapi aku tak tau guna Photoshop.
9. Hobi aku ialah menyusun fakta. (hampeh betul lawyer in me ini)
10. Aku nampak je macam serious. Teman-teman rapat tau aku sebenarnya tak boleh pakai.

Aku nak tag Yah, Alak, Mr K, Shuey, Ayu, Hida, Puspa, Emon, Sasha, Wan Maryam, dan Nuyu.

11 comments:

Danny Vengeance 22 June 2009 at 22:16:00 GMT+8  

about tagger:
haha very funny of me..

facts
1.yiz still miss lukisan2 dn puisi2 af yg dlu.. asal tak kreatif lg hah
3.no chikedis
4.tak reti nyanyi :P
8.seorang photographer tak reti gune photoshop huhu
10. ok la tuh.. af siyes. kalis skema.. 2 pasangan yg secocok hee~

mr K 22 June 2009 at 22:28:00 GMT+8  

affie:
-nak belikan kaftan lah. paksa pakai huhu.
-abg slalu membebel? hahaha
-ulang2 ceria? cerita la baby.. aah mmg skali je.. :(

fais:
ko yg skema.. bahasa baku..huhu

amicus curiae 23 June 2009 at 00:29:00 GMT+8  

encik danny:- mesti sunyi rumah ni bila fais balik upm balik.huhu...

encik k:
no kaftan for me pls..hahaha

lawakla korg ni.kururu pun ikut keroro ah skg ni,buli dororo! haha mrk cubaan untuk membalas usikan..

OrangGilak 23 June 2009 at 09:43:00 GMT+8  

fakta2 yang dipersetujui:
1. afzan memang malas nak bercerita lebih daripada sekali;
2. afzan suka cakap satu2... susun ayat la tu konon; dan
3. afzan tak serius;

isu2 untuk dibicarakan:
1. samada atau tidak af pandai berpuisi- sebab tak penah tunjuk kat aku;
2. samada atau tidak af kuat lari- tengok kaki;
3. samada atau tidak af makan biskut- salad aku pon dia tak penah usik;
4. samada atau tidak af penah karaoke- tiada bukti nyata
5. samada atau tidak afzan hanya bergossip dgn kalis aje- habes yg call aku secara tiba2 selalu tu apa?

sila reply dalam masa 48 jam atau anda dikira bersetuju dengan pernyataan2 yang dicadangkan.

sekian, terima kasih.

amicus curiae 23 June 2009 at 10:34:00 GMT+8  

kuang hasam punya puspa.

triable issues:

1. aku pernah tunjuk kat kau,kau buat muka loya
2. sebab sekarang saya dah kurang marah :) sebab tu kaki saya gumuk kuang hasam ko
3. aku tak makan benda2 ringan,termasuklah salad kau eww
(kecuali asam dan jeruk dan air tin)
4.sumpah! karaoke box pun aku tak pernah nyanyi.dont start!
5. itu terjahan luahan perasaaan la NGOK! aku gossip kat suami aku pasal kebengongan kau,kisah kawan2 dan gosip2 semasa.

sekian.

pohon perintah seperti dipohon.

Nikeda 24 June 2009 at 16:15:00 GMT+8  

so many things i didnt know about u... kwn ape la aku nih? hmmm (kene tarbiah diri sbg seorg kwn)... pergh, ayat.. huhuhu but seriously..

Zackyun 24 June 2009 at 21:53:00 GMT+8  

yang paling aku pelik:

eh, kakak aku pandai cakap melayu dalam blog eh?

hahahaha~

aku tak boleh nak bayangkan kalau aff pergi karoake..aff tu boleh nyanyi ke? rasa mcm tak pernah dengar je...hahaha...af tak suka nyanyi mcm yah kot.

bukan setakat kaftan, kain batin pun susah. hahaha

erm,puisi dan lukisan tu yah setuju.kdg2 tu,smp yah kadang2 ni nak tiru aje..

tapi aff sgt SERIUS...hahahahaa...dia cuma kelakar (dan aku mmg kompem gelak) bile dia jiwang2 pasal Dato' K dia aaahhh

~salwaredzuan~ 25 June 2009 at 00:59:00 GMT+8  

ado2 je nak tag aku..takpe2...aku free nnt aku buat..oi aku pgl bju kelawar laa lagi rock..ape lak pgl kaftan?ayu gila nama kaftan tu

amicus curiae 25 June 2009 at 11:26:00 GMT+8  

nik takpe..ada banyak lagi masa nak bersama aku,walaupun kita pernah menjadi bedmate sewaktu di kolej dulu..kau mesti tau aku tak pakai kaftan. mwahahaha.

yah memang kuang hasam. af boleh berbahasa melayu dan mengikut pendapat et,suara af boleh tahan sedap.

skrg ni maybe af kot yg kene tiru yah.dah hilang bakat.

emon, nampak sangat la aku tak pakai baju kelawar kau...nama streetname pon aku tak tau.eh tapi kat umah ni mmg panggil kaftan lah.
buat jangan tak buat.mwahaha

AALAA' 25 June 2009 at 21:42:00 GMT+8  

kak af! haha kite seperti biase si lambat, baru sedar kene tag! ahaha.

ei2 same la kite tak pakai la kaftan2 ni. ayu nooo... tp aritu kite pinjam my mum punye yg jenis ade lengan punye, sbb ada satu minggu tu msia sgt222 panass.. tapi skali pakai mmg rase nak lagi! haha selese yuu..tido tanak bangun dah! ;p

u shud try la once mrK dah beli . hehehe

amicus curiae 30 June 2009 at 14:57:00 GMT+8  

haha kat India takde jual kaftan :P

but as I've been told,the summer there is extra hot, so, I might keep my options open.Tapi tak macho lah.
I sleep with jeans and as a kid, I run around with overalls.

Post a Comment

Say something worth your salt

toi plus moi =)

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP