Monday, June 22, 2009

memor

Cerita satu:
Ahad lepas dapat jemputan forum.
Forum terdiri daripada satu inspektor polis, doktor, pegawai Jabatan Kebajikan dan peguam.

Selesai forum Inspektor mendekati sang peguam dan bertanyakan nama penuh.
Setelah mengetahui Sang Inspektor berkata "Oh nama yang sangat familiar"

Ooopsie.

Inspektor wanita yang mengetuai Unit Jenayah Seksual nampak peramah dan rajin, walaupun dia sangat muda (setahun muda dari aku) nampaknya dia serius dalam kerjanya membela nasib wanita.
Dia mengajak aku untuk melepak di IPD nya.
(Ajak tengok statistik Keganasan Rumahtangga yang sangat banyak kita boleh pelajari dan sambil makan biskut kering cicah teh panas)

Kalau bukan kerana terlebih banyaknya kes-kes Polis yang menggusarkan, mungkin aku akan sambut pelawaannya.

Baru-baru ini satu lagi kejadian di Taman Jaya, 20 orang Burma ditangkap semasa sambutan harijadi tokoh demokrasi negara mereka.
(Aku tak pergi kerana tidak sihat 3 hari. (Mungkin berkaitan dengan Cerita Dua dibawah? Wallahu'alam.) Apapun, baca selanjutnya di blog with friend like this, I don't need enemies aha)

Kerana nila sebelanga, rosak susu setitik
(nota:aku tak silap mana-mana dengan penggunaan peribahasa Melayu)

Cerita dua:
Hari ini 22.6.2009.
Setelah 9 tahun berlawan akhirnya berakhir hari ini.
Aku rasa pelik sebab tidak merasa gembira (bila tahu konklusi nya aku tidak ada reaksi overr)
Tapi sebenarnya aku tenang.
Alhamdulillah.

Terkadang ketenangan kita bukannya disebabkan kegembiraan tapi dengan urusan yang dipermudahkan-Nya. Janji Tuhan itu pasti. Kebenaran itu dekat.

6 comments:

OrangGilak 22 June 2009 at 12:40:00 GMT+8  

a-hah. nama yang sangat familiar, ya? adakah inspektor tersebut sekacak sidi oraza? sila hantar ke mari

-with a friend like me, u dont need enemies. and lesbian partner. and pakar sakit jiwa-

amicus curiae 22 June 2009 at 12:54:00 GMT+8  

taste kau memang sangat menakutkan.tapi semalam aku jumpa inspektor wanita.ni mesti kes tak baca betul2.

ataupun kau maksudkan polis polis tomboy yang hensem? muakaka

aku rasa inspektor tu teringat The beatles kot, George Harrison, sebab tulah dia kata nama aku familiar?

pus, jangan la advertise perhubungan intim kita disini.Suami aku antara (dalam sedikit) pengikut blog aku yang tegar.

mr K 22 June 2009 at 14:14:00 GMT+8  
This comment has been removed by the author.
mr K 22 June 2009 at 14:30:00 GMT+8  

alhamdulillah..^_^ may better things happen to us now and afterwards.

af & pus: ehem...dah kantoi.. :(

Danny Vengeance 22 June 2009 at 18:53:00 GMT+8  

kemenangan~

aku mng.ko mng.dia mng.mereka mng. sume mng..

win-win solution

amicus curiae 22 June 2009 at 19:19:00 GMT+8  

mr k
ameen.
dan oooopsie..remember when i told u i'll never have any other "men" in my heart? i mean it. wakakaka. hahaha.no lah gurau2 ganas.pus tu annoying je.

danny v
sigh.

Post a Comment

Say something worth your salt

toi plus moi =)

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP